Nieuws en exposities

Laatste weekend september: 'Gedeelde grond' bij Lek Art 2018 in Culemborg

Als eerbetoon aan 700 jaar stadsrechten van Culemborg richt LekArt zich de komende editie op ‘historische grond’. Via bekende en minder bekende locaties en zelfs geheime plekjes in de binnenstad, leidt de kunstroute het publiek langs verrassende kunst. Curator Maartje Berendsen koos voor het festival van 2018 als motto: 'Gedeelde Grond: feit of fictie, waarheid of fantasie, echt of illusie; een goed verhaal hoeft niet waar te zijn.' De conservator zet drie van mijn werken in in haar 'verhaal'.

Waar: start bij Grote of St. Barbarakerk, binnenstad Culemborg
Wanneer: 28 t/m 30 september 2018, steeds vanaf 11.00 uur
Entree: 5,- 
Informatie: www.lekart.nl


Najaar: solo bij ArtTraverse, SKC De Bilt

De Stichting Kunst & Cultuur heeft me uitgenodigd voor deze solo-tentoonstelling. Zestig werken - zowel 2D als 3D - zijn er nu te zien in de ArtTraverse van het gemeentehuis van De Bilt/Bilthoven. De drukbezochte en feestelijke opening is inmiddels achter de rug. Het werk is nu in alle rust te bekijken.

Waar: Gemeentehuis De Bilt, Soestdijkseweg Zuid 173, 3721 AB Bilthoven
Wanneer: zondag 23 september t/m dinsdag 13 november 2018. Ma/wo/do/vr van 8.30 tot 17.00 uur. Op dinsdagen van 8.30 tot 19.00 uur.
Informatiewww.ArtTraverse.nl en 030-2288111


Beelden in de Hof, Den Haag

Veertig beelden van kunstenaars van Pulchri en de Nederlandse Kring van Beeldhouwers in een beeldschone hof in Den Haag. Die van mij - 'Uit de band' - staat in de luwte van een oude prunus.

Waar: Hofje van Nieuwkoop, Warmoezierstraat, Den Haag
Wanneer: zaterdag 1 september tot zondag 14 oktober, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur
Entree: gratis


Nieuw werk na inspirerende reizen

In 2017 en 2018 maakte ik schitterende reizen in Oeganda, Namibië en Botswana. Ik deed er inspiratie op en kwam met tassen vol materiaal terug. Het werk op de foto - 'Herrero' - is mijn nieuwste in de reeks Reizen door Afrika. Bij bovengenoemde solo-tentoonstelling in De Bilt exposeer ik dit werk en ook andere uit deze reeks voor het eerst.


Nieuwsbrief

Het fijne van een nieuwsbrief is dat je hem gewoon in je mail krijgt, en je op de hoogte blijft zonder zelf actief op zoek te gaan. Mijn nieuwsbrief heeft een nieuw jasje gekregen, maar de ingrediënten blijven dezelfde: de tentoonstellingen die op stapel staan, nieuw werk, leuke weetjes, soms een tip. Een paar keer per jaar verstuur ik de nieuwsbrief naar mensen die in het verleden hebben laten weten graag op de hoogte te blijven. Onder aan deze pagina kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.


Verhuur van kunst aan bedrijven

Sinds ruim twintig jaar verhuur ik een deel van mijn kunstwerken aan bedrijven. Eén of twee keer per jaar rijd ik met een auto vol werk voor en richt de ruimtes in op een wijze die past bij het gebruik en de gebruikers ervan. Sommige medewerkers hebben graag inspraak, anderen laten zich liever verrrassen. Extra aandacht gaat uit naar centrale ruimtes zoals hal, vergaderruimtes en kamers waar geregeld gasten komen. 

Interesse? Ik vertel er graag meer over.


Feestelijke opening jubileumtentoonstelling NKvB

Een memorabel moment in 2018: op dinsdag 8 mei opende HKH Beatrix de jubileumtentoonstelling van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers in Pulchri, Den Haag. De prinses beeldhouwt zelf, heeft een beeldentuin en is erelid van de kring. Rechts van haar zie je Jeroen Damen, curator van de tentoonstelling. De tentoonstelling is inmiddels voorbij, maar meer informatie over mijn werk Ontrafeling - geïnspireerd op Röntgen - vind je elders in deze site.


Video uit Siebold Museum in Würzburg, Duitsland

In het Siebold Museum in het Duitse Würzburg had ik najaar 2016 een solo-tentoonstelling met mijn op de kimono geïnspireerde soft sculpturesBekijk in een paar minuten deze video-impressie: https://youtu.be/odlBkkIkaM8 . Of lees het artikel uit de Main Post.


Korte film over tentoonstelling in SieboldHuis Leiden

Ook van de tentoonstelling BinnensteBuiten; Kimono's van Mieke de Waal in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden is een video te bekijken. Klik HIER om de dromerige impressie te zien die Boris Braak maakte van de tentoonstelling (en vergeet niet het geluid aan te zetten!).

Meer informatie is ook nog te vinden op de website van Japanmuseum SieboldHuis. Zie verder de fraaie pagina die het Leidsch Dagblad aan de tentoonstelling wijdde.


Geraakt door een kunstwerk?

Wil je weten wat het zou kosten om een van mijn kunstwerken te kopen of te huren, of overweeg je me een opdracht te geven? Rechtstreeks contact leggen kan altijd! Maar je kunt ook eerst de flyer Geraakt door een kunstwerk? aanvragen. Mail: beeld@miekedewaal.com