Nieuws en exposities

Feestelijke opening jubileumtentoonstelling NKvB

Op dinsdag 8 mei opende HKH Beatrix de jubileumtentoonstelling van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers in Pulchri, Den Haag. De prinses beeldhouwt zelf, heeft een beeldentuin en is erelid van de kring. Rechts van haar zie je Jeroen Damen, curator van de tentoonstelling. Meer informatie over mijn werk Ontrafeling - geïnspireerd op Röntgen - vind je elders in deze site.


Honderd jaar Nederlandse Kring van Beeldhouwers

Grootse overzichtstentoonstelling van de levende beeldhouwkunst in Nederland. De titel: Beeldreflecties, De Nederlandse Kring van Beeldhouwers 100 jaar later. Curator is Jeroen Damen. Ik doe mee, samen met 99 (!) collega-beeldenmakers. 

Waar: Pulchri, Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag
Wanneer: 6 mei t/m 23 juni 2018
Open: di t/m zo 12.00 - 17.00, toegang gratis   
Informatie: Nederlandse Kring van Beeldhouwers.


Galerie met beeldentuin De Hulenhof in Zelhem

Deze nieuwe galerie/beeldentuin in de Achterhoek opent in het Pinksterweekend haar deuren. Er zullen zowel binnen- als buitenbeelden van mij te zien zijn, tien in totaal.

Waar: De Hulenhof, Brunsveldweg 2, 7021-JH Zelhem
Wanneer: zaterdag 19 mei t/m zondag 20 augustus 2018
Entree: 4 euro
Informatie: dehulenhof.nl


Inspirerende reis

In april 2018 maakte ik een schitterende reis door Namibië en Botswana. Ik deed er inspiratie op en kwam met een tas vol materiaal terug. Beide zijn later dit jaar terug te zien in nieuw werk.


Solo bij ArtTraverse, SKC De Bilt

De Traverse is een expositieruimte in het gemeentehuis van De Bilt. De ArtTraverse-werkgroep van de Stichting Kunst & Cultuur organiseert hier vier maal per jaar tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse kunst, waarbij ruimtelijk werk en schilderijen worden getoond. De werkgroep heeft me uitgenodigd voor een solo-tentoonstelling waarbij ik flink kan uitpakken: waarschijnlijk zo'n vijftig werken, zowel twee- als driedimensionaal.

Waar: Gemeentehuis De Bilt, Soestdijkseweg Zuid 173, 3721 AB Bilthoven
Wanneer: zondag 23 september t/m dinsdag 13 november 2018
Opening: zondag 23 september 2018 om 15:00 uur.
Informatiewww.ArtTraverse.nl


Cortenstaal voor aan de wand

Enkele jaren geleden maakte ik collages waarin een zwart silhouetje het centrum van het werk vormde. Diezelfde grafische helderheid keert nu terug in stalen objecten voor aan de wand. 'Pootjes' achter het werk zorgen voor een ruimtelijk effect, en bij goed licht voor spannend schaduwspel. De werken kunnen zowel binnen als buiten een plekje vinden. Dit wandobject heet Thuis.


Video uit Siebold Museum in Würzburg, Duitsland

In het Siebold Museum in het Duitse Würzburg had ik najaar 2016 een solo-tentoonstelling met mijn op de kimono geïnspireerde soft sculpturesBekijk in een paar minuten deze video-impressie: https://youtu.be/odlBkkIkaM8 . Of lees het artikel uit de Main Post.


Korte film over tentoonstelling in SieboldHuis Leiden

Ook van de tentoonstelling BinnensteBuiten; Kimono's van Mieke de Waal in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden is een video te bekijken. Klik HIER om de dromerige impressie te zien die Boris Braak maakte van de tentoonstelling (en vergeet niet het geluid aan te zetten!).

Meer informatie is ook nog te vinden op de website van Japanmuseum SieboldHuis. Zie verder de fraaie pagina die het Leidsch Dagblad aan de tentoonstelling wijdde.


Geraakt door een kunstwerk?

Wil je weten wat het zou kosten om een van mijn kunstwerken te kopen of te huren, of overweeg je me een opdracht te geven? Rechtstreeks contact leggen kan altijd! Maar je kunt ook eerst de flyer Geraakt door een kunstwerk? aanvragen. Mail: beeld@miekedewaal.com


Verhuur van kunst aan bedrijven

Sinds ruim vijftien jaar verhuur ik een deel van mijn kunstwerken aan bedrijven. Eén of twee keer per jaar rijd ik met een auto vol werk voor en richt de ruimtes in op een wijze die past bij het gebruik en de gebruikers ervan. Sommige medewerkers hebben graag inspraak, anderen laten zich liever verrrassen. Extra aandacht gaat uit naar centrale ruimtes zoals hal, vergaderruimtes en kamers waar geregeld gasten komen. 

Interesse? Ik vertel er graag meer over.


Jaarringen

De pianist Rian de Waal was een van mijn broers. Jaren heeft hij naast zijn optredens gewerkt aan een proefschrift over transcripties, en speelde hij de muziekstukken waarover hij schreef zodat ze op cd gezet konden worden. Helaas heeft hij zelf de uitgave van zijn levenswerk niet meer beleefd. Het verscheen postuum als boek plus zes cd’s onder de titel Metamorphoses; The art of the virtuose piano transciption. Op verzoek van Rian maakte ik het artwork voor de uitgave: een reeks ‘Jaarringen’ in inkt. De jaarring is een eenvoudige en toch rijke verbeelding van de cirkel van het leven, van metamorfose. Er zijn nog enkele ‘Jaarringen’ beschikbaar. Ze meten 30 x 30 cm.