Nieuws en exposities

Honderd jaar Nederlandse Kring van Beeldhouwers

Grootse overzichtstentoonstelling van de levende beeldhouwkunst in Nederland. Ik doe mee, samen met 99 (!) collega-beeldenmakers. 

Waar: Pulchri, Den Haag

Wanneer: zomer 2018. Informatie volgt later.

Meer informatie: Nederlandse Kring van Beeldhouwers


Solo bij ArtTraverse, SKC De Bilt

Waar: 

Wanneer: Najaar 2018


De mens als lijfelijk wezen

Op deze website vind je ook alle soft sculptures die ik maakte over 'de mens als lijfelijk wezen'. In deze reeks duik ik onder de huid: wat zit daar allemaal, wat doet het, welke symboliek kennen we aan dit deel van ons toe, en hoe is de wisselwerking tussen lichaam en geest? Met elkaar brengen deze werken een kleurige, veelvormige ode aan het lichaam.​ De hele groep werken is in 2016 getoond in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden (video) en in het Siebold Museum in het Duitse  Würzburg (video).


Cortenstaal voor aan de wand

Enkele jaren geleden maakte ik collages waarin een zwart silhouetje het centrum van het werk vormde. Diezelfde grafische helderheid keert nu terug in stalen objecten voor aan de wand. 'Pootjes' achter het werk zorgen voor een ruimtelijk effect, en bij goed licht voor spannend schaduwspel. De werken kunnen zowel binnen als buiten een plekje vinden. Dit wandobject heet Thuis.


Geraakt door een kunstwerk?

Wil je weten wat het zou kosten om een van mijn kunstwerken te kopen of te huren, of overweeg je me een opdracht te geven? Rechtstreeks contact leggen kan altijd! Maar je kunt ook eerst de flyer Geraakt door een kunstwerk? aanvragen. Mail: beeld@miekedewaal.com


Video uit Siebold Museum in Würzburg, Duitsland

In het Siebold Museum in het Duitse Würzburg had ik najaar 2016 een solo-tentoonstelling met mijn op de kimono geïnspireerde soft sculpturesBekijk in een paar minuten deze video-impressie: https://youtu.be/odlBkkIkaM8 . Of lees het artikel uit de Main Post.


Korte film over tentoonstelling in SieboldHuis Leiden

Ook van de tentoonstelling BinnensteBuiten; Kimono's van Mieke de Waal in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden is een video te bekijken. Klik HIER om de dromerige impressie te zien die Boris Braak maakte van de tentoonstelling (en vergeet niet het geluid aan te zetten!).

Meer informatie is ook nog te vinden op de website van Japanmuseum SieboldHuis. Zie verder de fraaie pagina die het Leidsch Dagblad aan de tentoonstelling wijdde.


Verhuur van kunst aan bedrijven

Sinds ruim vijftien jaar verhuur ik een deel van mijn kunstwerken aan bedrijven. Eén of twee keer per jaar rijd ik met een auto vol werk voor en richt de ruimtes in op een wijze die past bij het gebruik en de gebruikers ervan. Sommige medewerkers hebben graag inspraak, anderen laten zich liever verrrassen. Extra aandacht gaat uit naar centrale ruimtes zoals hal, vergaderruimtes en kamers waar geregeld gasten komen. 

Interesse? Ik vertel er graag meer over.


Inspirerende reis

Voorjaar 2017 maakte ik een schitterende reis door Argentinië. Ik deed er inspiratie op voor nieuw werk, waarover later dit jaar meer.


Jaarringen

De pianist Rian de Waal was een van mijn broers. Jaren heeft hij naast zijn optredens gewerkt aan een proefschrift over transcripties, en speelde hij de muziekstukken waarover hij schreef zodat ze op cd gezet konden worden. Helaas heeft hij zelf de uitgave van zijn levenswerk niet meer beleefd. Het verscheen postuum als boek plus zes cd’s onder de titel Metamorphoses; The art of the virtuose piano transciption. Op verzoek van Rian maakte ik het artwork voor de uitgave: een reeks ‘Jaarringen’ in inkt. De jaarring is een eenvoudige en toch rijke verbeelding van de cirkel van het leven, van metamorfose. Er zijn nog enkele ‘Jaarringen’ beschikbaar. Ze meten 30 x 30 cm.