Video

SieboldMuseum Würzburg

De tentoonstelling BinnensteBuiten; Kimono's van Mieke de Waal is de grens over gegaan. In navolging van het Leidse Japanmuseum SieboldHuis toont ook het Siebold Museum in het Duitse Würzburg - de geboorteplaats van Von Siebold - de op de kimono geïnspireerde soft sculptures. Video: Ronald de Graaf.

 https://youtu.be/odlBkkIkaM8


Japanmuseum SieboldHuis in Leiden

Zondag 29 mei 2016 was de laatste dag van BinnensteBuiten; Kimono's van Mieke de Waal in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden. Voor wie het miste, of voor wie er aan herinnerd wil worden: bekijk de dromerige impressie die Boris Braak maakte van de tentoonstelling.

https://youtu.be/ny3zuiRDXc0


Festijn aan de Rijn

In de zomer van 2012 vond er een uniek kleinschalig cultureel evenement plaats in het Betuwse Ingen. Beeldend kunstenaar Anneke Hermkens en geluidstechnisch wonder Kabel Hessing nodigden kunstenaars, muzikanten en acteurs uit om op hun terrein voor een bruisend weekend garant te staan. Hieronder een prachtige terugblik!


Cherry Blossom Baby

De soft sculpture Cherry Blossom Baby was op tijd klaar om mee te kunnen naar de expositie van Galerie Wit in Amsterdam. Hieronder zie je het werk nog in het atelier, klaar voor de laatste laag vernis. Het filmpje is gemaakt door Macumba Film.


Weeskind

Dit filmpje van de soft sculpture Weeskind werd gemaakt door Macumba Film.