Nieuws en exposities

Portretten in World Art Delft

Delft heeft 2019 tot het themajaar ‘de Gouden Eeuw’ uitgeroepen. Het portret was in de Gouden Eeuw, naast het landschap, het meest beoefende genre. Bij World Art Delft komt eerst het portret aan de beurt. Conservator Jan Radersma koos voor de tentoonstelling van twintig kunstenaars een aantal portretten uit, gemaakt in verschillende perioden en in uiteenlopende stijlen. Van mij koos hij o.a. Chaim (20 x 20).
Deelnemende kunstenaars: 
Erna Booman, Wil Dinslage, Frank Eerhart, Marian Gerrits, Ingrid van der Hoeven, Martin Koole, Paul Legeland, Claudia van der Linde, Steven Luca, Gerdien Ouwehand, Jan Radersma, Jeanne Rombouts, Rupert Spijkerman, Gert Strengholt, Thea Zweerink, Herman Tjepkema, Sabine Vess, Douwe Vosselman, Mieke de Waal en Rogier Walrecht.

Waar: World Art Delft, Rotterdamseweg 205, Delft
Wanneer: 17 februari tot 14 april 2019, Vr/za/zo van 8.30 tot 17.00 uur


Op de agenda: De Hulenhof in Zelhem

De galeriehouders van De Hulenhof stuurden deze sfeervolle foto van hun prachtige landschapstuin. Vanaf mei zal deze omgetoverd zijn tot beeldentuin, en zal de deel een stijlvolle galerie zijn. Zowel buiten als binnen zullen enkele werken van mij te zien zijn.

Waar: De Hulenhof, Brunsveldweg 2. Zelhem, 7021 JH Nederland
Wanneer: 2 mei t/m 26 augustus 2019


Op de agenda: Galerie Niek Waterbolk in Utrecht

Het voorjaar wil ik gaan vieren in Galerie Niek Waterbolk in Utrecht, in een van de mooiste straatjes van de stad. Ik ga er kunst tonen die geïnspireerd is door reizen. Echte reizen zowel als die boven een landkaart. Wat er nog meer gaat gebeuren, lees je uitgebreid in mijn Nieuwsbrief#6. Wil je op de verzendlijst voor de nieuwsbrief, geef je dan op onder aan deze pagina of via beeld@miekedewaal.com.

Waar: Galerie Niek Waterbolk, Schoutenstraat 10, Utrecht
Wanneer: 7 t/m 12 mei, dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur. Donderdag tot 21.00 uur. Zaterdag vanaf 11.00 uur. Ik ben zelf alle dagen aanwezig.


Op de agenda: Beeldentuin Ravesteyn

Rond de pinksterdagen wordt ieder jaar in Heenvliet de Beeldentuin Ravesteyn georganiseerd. Gedurende vier weekenden is er kunst van hoge kwaliteit te zien rondom de ruïne Ravesteyn op het gelijknamige landgoed. De organsiatie wil kunst en cultuur op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen. De opbrengsten uit entreegeld en verkoop helpen om de ruïne in stand te houden en te herstellen. Van mij vind je er drie 'zachte' en drie 'harde' beelden.

Waar: Korte Welleweg 1, 3218 AZ Heenvliet
Wanneer: 24 mei t/m 16 juni 2019, donderdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur. Tweede pinksterdag is de tuin gesloten.
Entree: Volwassenen: € 6,-- ; kinderen t/m 12 jaar: € 2,--.


Op de agenda: Culturele Route Gorinchem

Onder het motto 'Wat beweegt' organiseert Culturele route Gorinchem een kunstenfestival dat bezoekers van alle leeftijden en met uiteenlopende interesses aantrekt door het aanbieden van eigenzinnige en vernieuwende kunst. De bezoeker wordt uitgenodigd in (huis)kamers waar een kunstenaar werk laat zien, en wordt verrast met dans op diverse plekken in de stad. Er zijn rondleidingen en alle kunstenaars zijn zelf bij hun werk aanwezig.

Waar: Krommenhoek 10, 4201 AM Gorinchem
Wanneer: zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 (tijden volgen)


Set kaarten

Nu te bestellen: een set van 14 kaarten voor 10 euro. Alle werken werden gefotografeerd door Ben Deiman en tentoongesteld in Japanmuseum Sieboldhuis in Leiden.
Stuur me een mailtje en de kaarten komen naar je toe.


Video over Afrikaanse invloeden

In 2017 en 2018 maakte ik schitterende reizen in Oeganda, Namibië en Botswana. Ik deed er inspiratie op en kwam met tassen vol materiaal terug. Journalist Boris Braak filmde me in het atelier, te midden van de stoffen waarmee ik de laatste tijd aan het werk ben. Hij maakte een mooie video over de Afrikaanse invloeden in mijn kunst.


Nieuwsbrief

Het fijne van een nieuwsbrief is dat je hem gewoon in je mail krijgt, en je op de hoogte blijft zonder zelf actief op zoek te gaan. Je leest er over de tentoonstellingen die op stapel staan, nieuw werk, leuke weetjes, soms een tip. Een paar keer per jaar verstuur ik de nieuwsbrief naar mensen die hebben laten weten graag op de hoogte te blijven. Onder aan deze pagina kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.


Verhuur van kunst aan bedrijven

Sinds ruim twintig jaar verhuur ik een deel van mijn kunstwerken aan bedrijven. Eén of twee keer per jaar rijd ik met een auto vol werk voor en richt de ruimtes in op een wijze die past bij het gebruik en de gebruikers ervan. Sommige medewerkers hebben graag inspraak, anderen laten zich liever verrrassen. Extra aandacht gaat uit naar centrale ruimtes zoals hal, vergaderruimtes en kamers waar geregeld gasten komen. 

Interesse? Ik vertel er graag meer over.


Feestelijke opening jubileumtentoonstelling NKvB

Een memorabel moment in 2018: op dinsdag 8 mei opende HKH Beatrix de jubileumtentoonstelling van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers in Pulchri, Den Haag. De prinses beeldhouwt zelf, heeft een beeldentuin en is erelid van de kring. Rechts van haar zie je Jeroen Damen, curator van de tentoonstelling. De tentoonstelling is inmiddels voorbij, maar meer informatie over mijn werk Ontrafeling - geïnspireerd op Röntgen - vind je elders in deze site.


Video uit Siebold Museum in Würzburg, Duitsland

In het Siebold Museum in het Duitse Würzburg had ik najaar 2016 een solo-tentoonstelling met mijn op de kimono geïnspireerde soft sculpturesBekijk in een paar minuten deze video-impressie: https://youtu.be/odlBkkIkaM8 . Of lees het artikel uit de Main Post.


Korte film over tentoonstelling in SieboldHuis Leiden

Ook van de tentoonstelling BinnensteBuiten; Kimono's van Mieke de Waal in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden is een video te bekijken. Klik HIER om de dromerige impressie te zien die Boris Braak maakte van de tentoonstelling (en vergeet niet het geluid aan te zetten!).

Meer informatie is ook nog te vinden op de website van Japanmuseum SieboldHuis. Zie verder de fraaie pagina die het Leidsch Dagblad aan de tentoonstelling wijdde.


Geraakt door een kunstwerk?

Wil je weten wat het zou kosten om een van mijn kunstwerken te kopen of te huren, of overweeg je me een opdracht te geven? Rechtstreeks contact leggen kan altijd! Maar je kunt ook eerst de flyer Geraakt door een kunstwerk? aanvragen. Mail: beeld@miekedewaal.com