Nieuws en exposities

Portretten in World Art Delft

Delft heeft 2019 tot het themajaar ‘de Gouden Eeuw’ uitgeroepen. Het portret was in de Gouden Eeuw, naast het landschap, het meest beoefende genre. Bij World Art Delft komt eerst het portret aan de beurt. Conservator Jan Radersma koos voor de tentoonstelling van twintig kunstenaars een aantal portretten uit, gemaakt in verschillende perioden en in uiteenlopende stijlen. Van mij koos hij o.a. Tempo Doeloe (zie foto).
Deelnemende kunstenaars: 
Erna Booman, Wil Dinslage, Frank Eerhart, Marian Gerrits, Ingrid van der Hoeven, Martin Koole, Paul Legeland, Claudia van der Linde, Steven Luca, Gerdien Ouwehand, Jan Radersma, Jeanne Rombouts, Rupert Spijkerman, Gert Strengholt, Thea Zweerink, Herman Tjepkema, Sabine Vess, Douwe Vosselman, Mieke de Waal en Rogier Walrecht.

Waar: World Art Delft, Rotterdamseweg 205, Delft
Wanneer: 17 februari tot 10 maart 2019, Vr/za/zo van 8.30 tot 17.00 uur
Opening: Zondag 17 februari om 15.00 uur. 
Frank Eerhart zal tijdens de opening van de tentoonstelling een aantal van zijn gedichten voordragen.


Agenda voor 2019

De drukbezochte solo-tentoonstelling in ArtTraverse in De Bilt/Bilthoven is achter de rug. De verkochte werken gaan naar hun nieuwe eigenaren. Een deel van de andere werken gaat in de verhuur voor bedrijven. In het atelier brandt de kachel, klinkt muziek en ontstaat nieuw werk. Tijd voor een rustige winterse werkperiode. Bezoekers aan het atelier blijven - op afspraak - van harte welkom.

Voor 2019 staan de eerste tentoonstellingen geboekt. Informatie volgt later.

  • v.a. 17 februari: Portretten-tentoonstelling in World Art Delft
  • 6 t/m 12 mei: Galerie Niek Waterbolk in Utrecht
  • 6 en 7 juli: Culturele route Gorinchem
  • zomer: Galerie en beeldentuin De Hulenhof in Zelhem

Set kaarten

Nu te bestellen: een set van 14 kaarten voor 10 euro. Alle werken werden gefotografeerd door Ben Deiman en tentoongesteld in Japanmuseum Sieboldhuis in Leiden.
Stuur me een mailtje en de kaarten komen naar je toe.


Video over Afrikaanse invloeden

In 2017 en 2018 maakte ik schitterende reizen in Oeganda, Namibië en Botswana. Ik deed er inspiratie op en kwam met tassen vol materiaal terug. Journalist Boris Braak filmde me in het atelier, te midden van de stoffen waarmee ik de laatste tijd aan het werk ben. Hij maakte een mooie video over de Afrikaanse invloeden in mijn kunst.


Nieuw werk na inspirerende reizen

In bovengenoemde video zie je de totstandkoming van 'Herrero', een van mijn nieuwste werken in de reeks Reizen door Afrika


Nieuwsbrief

Het fijne van een nieuwsbrief is dat je hem gewoon in je mail krijgt, en je op de hoogte blijft zonder zelf actief op zoek te gaan. Mijn nieuwsbrief heeft een nieuw jasje gekregen, maar de ingrediënten blijven dezelfde: de tentoonstellingen die op stapel staan, nieuw werk, leuke weetjes, soms een tip. Een paar keer per jaar verstuur ik de nieuwsbrief naar mensen die in het verleden hebben laten weten graag op de hoogte te blijven. Onder aan deze pagina kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.


Verhuur van kunst aan bedrijven

Sinds ruim twintig jaar verhuur ik een deel van mijn kunstwerken aan bedrijven. Eén of twee keer per jaar rijd ik met een auto vol werk voor en richt de ruimtes in op een wijze die past bij het gebruik en de gebruikers ervan. Sommige medewerkers hebben graag inspraak, anderen laten zich liever verrrassen. Extra aandacht gaat uit naar centrale ruimtes zoals hal, vergaderruimtes en kamers waar geregeld gasten komen. 

Interesse? Ik vertel er graag meer over.


Feestelijke opening jubileumtentoonstelling NKvB

Een memorabel moment in 2018: op dinsdag 8 mei opende HKH Beatrix de jubileumtentoonstelling van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers in Pulchri, Den Haag. De prinses beeldhouwt zelf, heeft een beeldentuin en is erelid van de kring. Rechts van haar zie je Jeroen Damen, curator van de tentoonstelling. De tentoonstelling is inmiddels voorbij, maar meer informatie over mijn werk Ontrafeling - geïnspireerd op Röntgen - vind je elders in deze site.


Video uit Siebold Museum in Würzburg, Duitsland

In het Siebold Museum in het Duitse Würzburg had ik najaar 2016 een solo-tentoonstelling met mijn op de kimono geïnspireerde soft sculpturesBekijk in een paar minuten deze video-impressie: https://youtu.be/odlBkkIkaM8 . Of lees het artikel uit de Main Post.


Korte film over tentoonstelling in SieboldHuis Leiden

Ook van de tentoonstelling BinnensteBuiten; Kimono's van Mieke de Waal in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden is een video te bekijken. Klik HIER om de dromerige impressie te zien die Boris Braak maakte van de tentoonstelling (en vergeet niet het geluid aan te zetten!).

Meer informatie is ook nog te vinden op de website van Japanmuseum SieboldHuis. Zie verder de fraaie pagina die het Leidsch Dagblad aan de tentoonstelling wijdde.


Geraakt door een kunstwerk?

Wil je weten wat het zou kosten om een van mijn kunstwerken te kopen of te huren, of overweeg je me een opdracht te geven? Rechtstreeks contact leggen kan altijd! Maar je kunt ook eerst de flyer Geraakt door een kunstwerk? aanvragen. Mail: beeld@miekedewaal.com